Omahoitajana päiväkodissa


Eija Salminen - Kirsi Tynninen
Omahoitajana päiväkodissa - Omahoitajuus pedagogisena työmenetelmänä
1. painos 2011 Saarijärven Offset Oy
80 sivua ISBN 978-952-67427-1-7

Hinta 10€ (sis alv.10%)
Toimituskulut 5€/Lähetys
Yli 5 kirjan lähetykset kuluitta

TEE TILAUS TÄSTÄ

Omahoitajana päiväkodissa -kirjassa tuodaan esille työmenetelmän teoreettista taustaa ja toteuttamisen lähtökohtia. Keskiössä on kasvattajan oman ammatillisuuden ja pedagogisen tietoisuuden vahvistaminen. Omahoitajuuden perustana ovat koko kasvattajayhteisön yhteiset arvot ja sopimukset, mutta työmenetelmä edellyttää jokaisen kasvattajan henkilökohtaista sitoutumista työmenetelmän oppimiseen ja oman työnsä kehittämiseen. Kirjassa esitellään "pedagoginen pakki", johon on koottu työmenetelmän toteuttamisen keskeisimpiä asioita sekä ratkaisuja arkisiinkin haasteisiin.

Kirjan tekijät Eija Salminen ja Kirsi Tynninen ovat työskennelleet pitkään päiväkodissa ja toteuttaneet työmenetelmää omassa työssään. Ammatillisten jatko-opintojen myötä (sosionomi AMK) he vakuuttuivat siitä, että omahoitajuus työmenetelmänä kiinnostaa laajasti koko varhaiskasvatuksen henkilöstöä. Kirjassa on koottu yhteen omahoitajuusmenetelmän teoriatietoa ja tekijöiden käytännön kokemuksia.

Kirja soveltuu varhaiskasvattajille ja muille aiheesta kiinnostuneille uusien ajatuksien ja näkökulmien antajaksi ja innostajaksi.