TULOSSA UUTUUS! VARHAISKASVATUKSEN TIIMIKIRJAKirsi Järvinen - Petteri Mikkola
VARHAISKASVATUKSEN TIIMIKIRJA
- Työkirja toiminnan suunnitteluun ja arviointiin


Julkaistaan viikolla 44-45

Kirjan sivumäärä 84 sivua
Hinta 22€ kpl (sis alv 24%)

Ennakkotilaukset info@pedatieto.fi

Varhaiskasvatuksen Tiimikirja on suunniteltu varhaiskasvatuksen tiimeille toiminnan suunnittelun ja arvioinnin pohjaksi. Uuden vasun myötä erityisesti lapsen vasun merkitys korostuu koko ryhmän pedagogisen toiminnan lähtökohtana. Lasten vahvuuksien ja mielenkiinnon kohteiden tavoittaminen sekä laaja-alaista oppimista vahvistavan oppimisympäristön rakentaminen edellyttävät tiimiltä tavoitteellista ja suunnitelmallista työ-otetta. Toimintaa on helpompi arvioida ja kehittää kun yhteiset toimintaperiaatteet ja tavoitteet on ensin keskusteltu, sovittu ja kirjattu näkyviksi.

Kirjan ensimmäisessä osassa "Toimiva tiimi" sovitaan tiimin toimintaan, tiedonkulkuun ja päätöksentekoon liittyviä asioista. "Meidän lapset" -osaan kirjataan kasvattajien havaintoja ja ajatuksia ryhmän tarpeista sekä lasten vasuista nostettavista toiminnan tavoitteista. "Näin me toimimme" - osassa kuvataan lapsiryhmän toiminnan toteuttamista ja käytäntöjä (Työtavat: Leikki tutkiminen, liikkuminen, taiteellinen kokeminen ja ilmaiseminen, toiminnan havainnointi ja dokumentointi, turvallisuus, vuorovaikutus, ruokailu, siirtymätilanteet, ulkoilu ja päivälepo , sekä huoltajien kanssa tehtävän yhteistyön käytännöt). "Suunnittelu ja arviointi" -sivuilla on valmiita pohjia tiimin viikko-arviointia ja kirjaamista varten.
Kirjan loppuun kirjataan yhdessä opittuja asioita, saavutettuja tavoitteita ja hyviä käytäntöjä tulevien vuosien varalle. Parhaimmillaan kirjasta muodostuu tiimin oma kasvunkansio ja toimintakertomus, johon on kuvattuna se, mitä tiimissä on koettu ja opittu toimintavuoden aikana.